GeoEcoLab
  • Αρχική Σελίδα
  • Το εργαστήριο
    • Δομή-Σκοπός Εργαστηρίου
      • Έρευνα-Δραστηριότητα
        • Υλικό
          • Επισκέψεις Σχολείων
            • Επικοινωνία
            • Ενημέρωση
              • Ανακοινώσεις
                • Επικαιρότητα
                  • Σύνδεσμοι
                  «Εργαστήριο Γεωγραφικής και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης»

                       Το Εργαστήριο έχει ως κύρια αποστολή:

                  1. Την υποστήριξη / συμπλήρωση των διδακτικών και ερευνητικών δραστηριοτήτων του προπτυχιακού και μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών του Π.Τ.Δ.Ε. στα γνωστικά αντικείμενα «Γεωγραφία», «Διδακτική της Γεωγραφίας», «Διδακτική της Μελέτης του Περιβάλλοντος» και «Οικολογία-Περιβαλλοντική Εκπαίδευση», τα οποία περιλαμβάνονται στον Οδηγό Σπουδών του Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η εργαστηριακή ενασχόληση των φοιτητών / ριών του Τμήματος και μελλοντικών εκπαιδευτικών, όχι μόνο θεωρείται αναγκαία για την αποτελεσματικότερη εμπέδωση της «διδακτέας» ύλης, αλλά συμβάλλει επίσης στη διασύνδεση της θεωρίας με την πράξη και την όσο το δυνατόν αμεσότερη επαφή των διδασκομένων με το διδακτικό και ερευνητικό αντικείμενο.

                  2. Τη θεωρητική και πρακτική κατάρτιση προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών στα παραπάνω πεδία, καθώς επίσης και των μετεκπαιδευόμενων στο Διδασκαλείο του Π.Τ.Δ.Ε. εκπαιδευτικών.

                  3. Την προαγωγή της έρευνας στους τομείς της Γεωγραφικής και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

                  4. Ειδικότερα το Εργαστήριο δραστηριοποιείται στη μελέτη του Ηπειρωτικού (κυρίως) χώρου, από γεωγραφική και οικολογική άποψη, με την παράλληλη συλλογή, καταγραφή και αρχειοθέτηση των γεωγραφικών-περιβαλλοντικών δεδομένων. Στο Εργαστήριο στεγάζεται το «Αρχείο Γεωγραφικής και Περιβαλλοντικής Τεκμηρίωσης της Ηπείρου».

                  5. Την παροχή υπηρεσιών προς τρίτους με διαπροσωπική επικοινωνία ή εξ 'αποστάσεως.

                  Συγκεκριμένα οι προσφερόμενες υπηρεσίες συνίστανται σε:

                        α. παροχή επιστημονικής γνώσης με συμβατικά και σύγχρονα μέσα για κατάρτιση, επιμόρφωση και συμβουλευτική

                        β. υποστήριξη με μεθόδους και στρατηγικές για έγκυρη διαγνωστική, προληπτική και διορθωτική παρέμβαση.

                  6. Την παραγωγή εκπαιδευτικού υλικού υποστήριξης της Γεωγραφικής και Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (φάκελοι εργασίας, εκπαιδευτικό λογισμικό, διδακτικά πακέτα, χάρτες κ.λπ.).

                  7. Τη συνεργασία με εκπαιδευτικά ιδρύματα ημεδαπής και αλλοδαπής, ερευνητικά κέντρα και ινστιτούτα που έχουν συναφείς στόχους.

                  8. Την οργάνωση σεμιναρίων συμποσίων, συνεδρίων, διαλέξεων γενικότερα συναντήσεων και εκδηλώσεων που προάγουν τη Γεωγραφική και Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, καθώς και την πραγματοποίηση δημοσιεύσεων και εκδόσεων.
                  Create a free web site with Weebly